SKŁADNIKI
ekstrakt
drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik
ekologiczny).
OPIS
Ekologiczne
płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich
i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają
walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik
sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i
smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1341 kJ/319 kcal
Tłuszcz
- 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 29 g
w
tym cukry - 5,0 g
Błonnik - 17 g
Białko - 31 g
Sól - 6,0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)