SKŁADNIKI
cukier
trzcinowy*(31%), orzechy laskowe*(23%), tłuszcz kakaowy*,
mleko w proszku pełne*(17%), masa kakaowa*, wanilia*. Masa
kakaowa minimum 36%. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kakao, które zostało
użyte w produkcji tej czekolady, pochodzi z małych gospodarstw w Południowej
Ameryce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 2490 kJ / 598 kcal
Tłuszcz - 44 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g
Węglowodany - 40 g
w
tym cukry - 38 g
Błonnik - 3 g
Białko - 9 g
Sól - 0,17
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać migdały.
ZALECANE WARUNHKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (16-18°C), wolnym od obcych
zapachów.