SKŁADNIKI
cukier
trzcinowy*(40%), tłuszcz kakaowy*, mleko w proszku pełne*,
rozdrobnione prażone ziarna kakao*(10%), wanilia*. Masa kakaowa min. 33%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kakao, które zostało
użyte w produkcji tej czekolady, pochodzi z małych gospodarstw w Południowej
Ameryce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 2430 kJ / 585 kcal
Tłuszcz - 41 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g
Węglowodany - 47 g
w tym cukry -
47 g
Białko - 6 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzechy i migdały.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (16-18°C), wolnym od obcych zapachów.