SKŁADNIKI
mąka
pszenna*, woda, tłuszcz palmowy*, alkohol etylowy*, gluten
pszenny*, olej słonecznikowy*, skrobia
pszenna*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy, drożdże nieaktywne, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ciasto
franuskie do rozwinięcia. Wymiary ciasta: 24 x 38 cm (szerokość x długość)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość
energetyczna: 1469 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz: 22 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 31 g
w tym
cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,90
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie
z laktozą)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć ciasto z lodówki 10 minut przed użyciem. Piec w
nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 - 220 stopni Celsjusza przez 15 - 30
minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od
rodzaju piekarnika.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni Celsjusza.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Richard eigenberger donau strudel, dollingerstrabe 10, 93049 regensburg