SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, suszona aronia* (3%), sproszkowany burak czerwony*, naturalny
aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np.
owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½
l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20
g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki
i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń,
mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym,
czy owsianym.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego
spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Warość energetyczna - 1504 kJ / 354 kcal
Tłuszcz -
0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,5 g
Węglowodany
- 87 g
w tym cukry - 3,3 g
Białko - 0,6 g
Sól - 0,02
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed
światłem