SKŁADNIKI
skrobia ryżowa*,
suszone jabłka* (8%), mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: <0,5
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w
tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l
zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g)
i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i
dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń,
mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym,
czy owsianym.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego
spożycia.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić
przed światłem.