Maca korzeń.
Ekologiczny sproszkowany korzeń maca od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej.
Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór.
Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika.
SKŁADNIKI
maca (korzeń) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE SPOŻYCIE
ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1564 kJ / 369 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 76 g, w tym cukry - 24 g
Błonnik - 6,7 g
Białko - 10 g
Sól - 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180