SKŁADNIKI
mąka z soczewicy
czerwonej*, woda źródlana, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym
cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036
g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno
gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu
gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości
6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu
gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą
wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.