SKŁADNIKI
Mąka z grochu*, naturalna woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 6min., al. dente – 3 min.
W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1386 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 52 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 14,3 g
Białko: 18 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu