SKŁADNIKI
mąka gryczana*,
naturalna woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 5-6min.,
al. dente – 3-4 min.
W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i
przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartosc energetyczna: 1609 kJ / 381
kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,7 g
Weglowodany: 71 g
w tym cukry: 2,6
g
Błonnik: 10 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać zboża zawierające gluten
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu