SKŁADNIKI
jarmuż* 40%,
olej słonecznikowy*, pietruszka*, ser Parmigiano Reggiano*,
orzechy włoskie*, sok z
cytryn*, ser Pecorino* (mleko owcze*,
sól, podpuszczka) sól, czosnek*, mąka ziemniaczana*, imbir*, pieprz
czarny*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego
pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa
oraz mięs.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1437 kJ / 349
kcal
Tłuszcz: 34,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9
g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4
g
Białko: 4,4 g
Sól: 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzechy i soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w
lodówce.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Do-it consumer products bv, hermesweg 7, 3771 nd barneveld
- Kraj producenta
- Holandia
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)