SKŁADNIKI
papryka
czerwona* i żółta* (29 %), oliwa z oliwek extra virgin* (16 %),
ser ricotta* (9 %), migdały*, pomidory
suszone* (8 %), ser* (8 %) (ChNP Pecorino Toscana, ChNP
Pecorino Sardo, ChNP Parmigiano Reggiano), cebula*, koncentrat pomidorowy*,
ocet ryżowy*, bazylia*, sól morska, cukier trzcinowy*, papryka peperoni* (*
certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt pasteryzowany. Idealne jako dodatek do makaronu i tostów. ChNP
- Chroniona Nazwa Pochodzenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 983 kJ/238 kcal
Tłuszcz - 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0
g
Węglowodany - 6,7 g
w tym cukry - 6,3
g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 4,4 g
Sól - 1,5
g
UWAGA
Aby niewykorzystane pesto przechowywać w
lodówce przez kilka dni należy zalać wierzch słoika
oliwą
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu
przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku
dni.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Rapunzel naturkost gmbh, rapunzelstrabe 1, d-87764 legau
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)