SKŁADNIKI
bazylia* (41,4%),
olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (10%), orzechy
nerkowca*, sól, parmezan* (2,5%) (mleko krowie*,
sól, podpuszczka), ser pecorino* (mleko owcze*, sól,
podpuszczka), orzechy piniowe*, czosnek* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos
bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu.
Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w
ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1925 kJ/467 kcal
Tłuszcz - 47
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g
Węglowodany - 5,1
g
w tym cukry - 2,7 g
Błonnnik - 1,0 g
Białko - 4,2 g
Sól
- 2,7 g
ZALECANE WARUNKI
RPZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
3-4 dni.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo)
- Kraj producenta
- Włochy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)