SKŁADNIKI
burak nasiona*
100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
OPIS
Kiełki są
najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy,
kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie
możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią
element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków
mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie
składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są
doskonałym elementem zdrowej diety.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w
następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym
materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy
wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była
cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W
zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną
np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy
w całości.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)