SKŁADNIKI
ekologiczna
quinoa biała (komosa ryżowa) 100%.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na
drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje
wody) przez około 25 minut. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1638 kJ/388 kcal
Tłuszcz 6,8
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 68 g
w
tym cukry 0 g
Błonnik 4,8 g
Białko 12 g
Sól 0
g
ZALECANE WARUKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Gk4 investment sp. z o.o., wojska polskiego 13, 72-320 trzebiat
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)