SKŁADNIKI
mąka kokosowa*
(21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka
gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia bezglutenowy*
(skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Do miski wbij 3 jajka i
wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie
wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej
puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią
zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną
patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą
stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal
Tłuszcz:
6,6 g;
w tym kwasy nasycone: 2,5 g;
Węglowodany: 25,0
g;
w tym cukry: 8,3 g;
Błonnik: 2,9
g;
Białko: 7,7 g;
Sól: 0,32 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Biovana spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, al. grunwaldzka 472c, 80-309 gd
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)