SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do
pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające
(winiany potasu, węglan sodu)), kurkuma*, sól himalajska (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
W misce połącz ze sobą
wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨, 2 łyżki oleju
lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie
wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię,
ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę
ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden
na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto -
jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1172 kJ/ 280 kcal
Tłuszcz: 12,0
g;
w tym kwasy nasycone: 2,9 g;
Węglowodany: 32,0 g;
w tym
cukry: 2,4 g;
Białko: 9,5 g;
Sól: 0,56 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Biovana spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, al. grunwaldzka 472c, 80-309 gd
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)