SKŁADNIKI
cukier
kokosowy* (37%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku*
(9%), skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady* (7%)
(cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna
słonecznikowa*), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia
kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Piekarnik nagrzej do
temperatury 180 stopni bez termoobiegu. Niewielką tortownicę lub formę do
pieczenia (np.. 20cm x 20 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub natłuść i posyp
mąką. Do głębokiej miski wlej ok. 13 łyżek oleju i 100 ml wody. Wsyp zawartość
opakowania i dokładnie wymieszaj. Wylóż masę na blachę. Włóż do piekarnika na
środkowy poziom i piecz około 20-25 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1818 kJ/ 436 kcal
Tłuszcz: 25,0
g;
w tym kwasy nasycone: 3,0 g;
Węglowodany: 46,0 g;
w tym
cukry: 24,0 g;
Błonnik: 2,4 g;
Białko: 4,4
g;
Sól: 0,3 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Biovana spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, al. grunwaldzka 472c, 80-309 gd
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)