SKŁADNIKI
płatki
owsiane pełnoziarniste* (bezglutenowe) 47 %, surowy cukier
trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, cynamon* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Opakowanie
zawiera 295 g mieszanki do spodu sernika i 190 g mieszanki do masy
serowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1617 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5
g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 46 g
Błonnik: 4,6
g
Białko: 6,2 g
Sól: < 0,01 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzechy i nasiona
sezamu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodatkowe składniki
potrzebne do przygotowania sernika: 4 jaja, 125 g masła, 750 g zmielonego
twarogu, sok z 1/2 cytryny
Wersja wegańska: 125 g margaryny, 750 g jogurtu
sojowego naturalnego lub waniliowego, sok z 1/2 cytryny
Roztopić masło lub
margarynę na patelelni i dodać do mieszanki do spodu sernika, dokładnie
wymieszać. Przełożyć spód do okrągłej 24 cm natłuszczonej lub naoliwionej
formy do pieczenia. Docisnąć równomiernie spód i boki formy (2 cm) za pomocą
wilgotnej łyżki. Jaja, zmielony twaróg i sok z cytryny włożyć do miski i
wymieszać energicznie za pomocą trzepaczki z mieszanką do masy serowej. W
wersji wegańskiej zastosować jogurt sojowy naturalny i sok z cytryny. Masę
serową lub w wersji wegańskiej masę na bazie soi wylać na spód do sernika i
równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni
Celsjusza) z funkcją grzania góra-dół i piec przez 50 - 60 minut. Ciasto jest
upieczone gdy brzegi są brązowe a masa serowa jest ścięta z wierzchu.
Pozostawić do wystudzenia przed krojeniem.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bauck gmbh, duhenweitz 4, 29571 rosche
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)