MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

You may also like
Opis

SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa*, płatki owsiane bezglutenowe*, słonecznik*, płatki teff*, siemię lniane*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), pestki dyni*, babka jajowata*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny)

OPIS
Wegański chleb, który jest bogaty w błonnik, białko, żelazo, magnez, fosfor i cynk.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g  
Wartość energetyczna: 1752 kJ / 421 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,7 g   
Białko: 17 g
Sól: 1,2 g
Żelazo: 5,3 mg (38 %)**
Magnez: 232 mg (62 %)**
Fosfor: 525 mg (75 %)**
Cynk: 3,7 mg (37 %)**
Wapń: 175 mg (22 %)**
Potas: 507 mg (25 %)**
[** dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza
2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia
3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę
4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać
5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki
6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_19626

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Robert karabon jetting systems, chylońska 26, 81-064 gdynia
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj