SKŁADNIKI
mąka ryżowa
razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja
spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian
monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łupiny babki jajowatej*, syrop
ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z
komosy ryżowej*, mąka ryżowa, kultury starterowe), sól
morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g
w tym cukry: 2,2
g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
soję
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni
C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej
wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji
ciasta,
Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do
kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego wyboru
i piec przez około 15-20 minut.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bauck gmbh, duhenweitz 4, 29571 rosche
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)