SKŁADNIKI
mąka ryżowa
pełnoziarnista*, mąka gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier
kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku*(2%),
bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje
spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego.
Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z
przepisem
Wartość energetyczna: 1357 kJ/ 325
kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3
g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 9,4
g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,55
g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANA
1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni
Celsjusza (bez termobiegu)
2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć
papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką)
3. Do dużej
miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 jaja oraz 100 ml oleju lub 1/2
kostki rozpuszczonego masła i dokładnie
zmiksować
4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować
5. Gotową
masę przelać do formy
6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka,
brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)
7. Wstawić do piekarnika na środkowy
poziom i piec przez ok. 30-35 minut
Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas
pieczenia do 25 minut.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Biovana spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, al. grunwaldzka 472c, 80-309 gd
- Kraj producenta
- Polska