SKŁADNIKI
mąka kokosowa
odtłuszczona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka kokosowa to
wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono
olej. Mąkę kokosową można używać:
- jako składnik do wypieków ciast i
ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
- jako zagęszczacz do zup i
sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych
- jako panierkę,
posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
- w kuchni azjatyckiej i
hinduskiej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1363 kJ /330 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 15 g
w tym
cukry: 15 g
Błonnik: 40 g
Białko: 16 g
Sól: 0,1
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzechy
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym
miejscu, szczelnie zamknięte.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Simpatiko s.c. ul. łuże 20, 05-092 dąbrowa
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)