Makaron jest wyrobem rzemieślniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany - 72,0 g
w tym cukry - 3,8 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13,0 g
Sól - 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: 11 min.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed nasłonecznionym miejscem.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo)
- Kraj producenta
- Włochy