SKŁADNIKI
mąka z pszenicy
durum*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron jest wyrobem rzemieśliniczym, typowym dla
miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu
suszeniu ma charakterystyczny smak.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -
1508 kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone – 0,3 g
Węglowodany - 72,0 g
w tym cukry - 3,8
g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13,0 g
Sól - 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5
l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas
gotowania: 13 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu, chronić przed nasłonecznionym
miejscem.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo)
- Kraj producenta
- Włochy