SKŁADNIKI
pomidory* (58%)
(przecier pomidorowy, pulpa pomidorowa, pasta pomidorowa), cukinia* (15%),
bakłażan* (10%), marchew* (3,9%), cebula*(3,7%), oliwa z oliwek extra
virgin* (3,4%), seler*(2,3%), cukier trzcinowy*,
sól, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos
pomidorowy Verdura z dodatkiem klasycznych warzyw, takich jak: marchew, cebula,
seler. Sos Verdura jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie
podgrzać i dodać do makaronu, tworząc w ten sposób wyśmienity, włoski
posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 251 kJ / 60 kcal
Tłuszcz
- 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany -
5,8 g
w tym cukry - 5,1 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 1,3 g
Sól
- 1,1 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i
spożyć w ciągu 3-4 dni.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo)
- Kraj producenta
- Włochy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)