SKŁADNIKI
kaszka jaglana*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kaszka
jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę
jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
na 1
szklankę gotującego się mleka lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować
na wolnym ogniu około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1467 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 67 g
w tym cukry <
0,5 g
Błonnik - 3,9 g
Białko - 12 g
Sól <0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)