SKŁADNIKI
mąka z
ciecierzycy* (41%), mąka orkiszowa preparowana
termicznie* (39%), cebula suszona*, przyprawy (sól, nać pietruszki*,
czosnek*, chili*, imbir*, kolendra*, cynamon*, kmin rzymski*), burak suszony*
(5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło białka. Wysoka zawartość
błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Opakowanie zawiera 4 porcje po 35 g, 4 burgery.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1485 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 61,0 g
w tym
cukry: 5,0 g
Błonnik: 11,0 g
Białko: 14,0 g
Sól: 2,5
g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do miski, zalać 230 ml
gorącej wody (ok. 80 ℃),
dokładnie wymieszać. Pozostawić masę na 15 minut. Zwilżyć dłonie w zimnej
wodzie, następnie ręcznie uformować burgery o grubości około 1 cm. Rozgrzać
olej na patelni (3 łyżeczki). Smażyć burgery około 2 minut z każdej
strony.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Soligrano spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, spÓłka komandytowa, wrocławska 20, 95-082 do
- Kraj producenta
- Polska