SKŁADNIKI
algi
morskie* 64 % (Undaria pinnatifida, Himanthalia elongata, Laminaria
ochroleuca), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, ocet
jabłkowy*, sól morska, pieprz biały* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt sterylizowany. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co
pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 775 kJ/188
kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 3,4
g
w tym cukry: < 0,5
g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,7
g
Jod: 5850 µg (3900 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i
składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48
godzin.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Porto-muinos, s.l., pol. o acevedo, parcela 14, 15185 cerceda
- Kraj producenta
- Hiszpania
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)