- herbatka z pigwowca to duża zawartość witaminy C
- wspiera wątrobę
Doskonała herbatka szczególnie na chłodniejszą porę roku.
Pigwowiec to owoc, który w okresie jesienno-zimowych zachorowań powinien stać się obowiązkowym składnikiem diety.
Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C wzmacniającej odporność. Bogaty jest również w barwniki, kwasy organiczne i mineralne. Herbatka z pigwowcem wyróżnia się lekko kwaskowatym smakiem i niesamowitym aromatem.
Pigwowiec zawiera bogactwo witamin w tym witaminy C.
Wspiera on działanie wątroby, pomaga wiązać cholesterol, wpływa pozytywnie na równowagę kwasowo - zasadową.
SKŁADNIKI
pigwowiec owoc* 50%, róża owoc*, pomarańcza*, trawa cytrynowa*, werbena cytrynowa*, hibiskus* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na ok. 10 - 15 minut
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu