Herbatka z kory wierzby
Według literatury zielarskiej kora wierzby zawiera związek salicynę - podobny w działaniu do aspiryny, flawonoidy, garbniki oraz sole mineralne.
Jest to jeden z najcenniejszych surowców zielarskich. Zalecana do picia tam gdzie podaje się aspirynę tj. przy gorączce, bólach głowy, reumatyzmie itp.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
ZALECANE SPOŻYCIE
Pić 1-2 razy dziennie.
SKŁADNIKI
kora wierzby* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)