Herbatka z jeżówki purpurowej
Jeżówka to jedno z najbardziej rozpoznawalnych ziół w ostatnich latach. Pochodzi z Ameryki Północnej, gdzie była znana i stosowana wśród Indian, którzy doceniali bogactwo jej składników i właściwości.
Współcześnie jeżówki purpurowej można używać wewnętrznie (jako napar) lub zewnętrznie w formie okładów.
Wykazuje działanie w leczeniu trudno gojących się, sączących ran.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wewnętrznie: 1 łyżeczkę ziela jeżówki zalać szklanką wrzątku i pozostawić na ok. 10-15 minut pod przykryciem. Można pić bez ograniczeń.
Zewnętrznie: 2 łyżeczki ziela jeżówki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem na ok. 15-20 minut.
Stosować jako środek kosmetyczny, przeciwzapalny, ułatwiający gojenie się ran.
SKŁADNIKI
Ziele jeżówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i miejscu
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)