Matcha japońska.
Matcha to sproszkowana zielona herbata. Przy jej produkcji stosuje się specjalną technikę zacieniania krzewów, co sprawia, że herbata ma zwiększoną zawartość chlorofilu w liściach, a co za tym idzie zwiększoną ilością antyoksydantów.
Dzięki dużej zawartości antyoksydantów matcha chroni przed cukrzycą, nadciśnieniem, chorobami serca i nowotworami.
Matcha działa pobudzająco gdyż zawiera kofeinę, która jest w organizmie uwalniana powoli.
Zaparzana dłużej, około 8 min, działa odprężająco, zmniejsza stres.
Matcha wspomaga odchudzanie.
termin ważności: 17/09/2021
SKŁADNIKI
zielona herbata matcha w proszku* 100% (Camellia Sinensis) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1/2 małej łyżeczki (ok. 2,5 g) rozpuścić w 250 ml zagotowanej i ostudzonej wody. Mieszać przez ok. 15 sekund.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1193 kJ / 285 kcal;
Tłuszcz: 5,2 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g;
Węglowodany: 21,2 g;
W tym cukry: <0,1 g;
Białko: 24,1 g;
Sól: <0,1 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu szczelnie zamknięte.
Zielona herbata matcha w proszku* 100% (Camellia Sinensis) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1193 kj / 285 kcal;
Tłuszcz: 5,2 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g;
Węglowodany: 21,2 g;
W tym cukry: <0,1 g;
Białko: 24,1 g;
Sól: <0,1 g;
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1/2 małej łyżeczki (ok. 2,5 g) rozpuścić w 250 ml zagotowanej i ostudzonej wody. Mieszać przez ok. 15 sekund
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać szczelnie zamknięty w suchym i chłodnym miejscu.