SKŁADNIKI
mąka z
pszenicy durum* (semolina), woda źródlana (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło
białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1419 kJ / 335 kcal
Tłuszcz: 1 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 3
g
Błonnik: 7 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron
pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju
roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać
procesu gotowania. Zamieszaj i gotuj do miękkości 7 - 9 minut., al dente 6 - 7
minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą
wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu