SKŁADNIKI
semolina* (mąka
z pszenicy durum), jaja* 9 % (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Wysokogatunkowy
makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych
metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy,
lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość
po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370
kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9
g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,1
g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować 4 - 5 minut, nie hartować (100
g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
miejscu suchym i przewiewnym.