SKŁADNIKI
ekologiczny
groch żółty 100
%.
OPIS
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie
głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch
z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako
nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczony kilka
godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie
ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna 1302 kJ/310 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 38 g
w tym cukry
8,0 g
Błonnik 26 g
Białko 24 g
Sól 0,04
g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)