FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg - BIO PLANET

You may also like
Description

SKŁADNIKI

fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz - 0,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 29 g,

w tym cukry - 2,2 g

Błonnik - 28 g

Białko - 26 g

Sól - 0,06 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Read moreShow less
Product Details
BP_369

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in