SKŁADNIKI
jabłko
liofilizowane sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Puder jabłkowy to sproszkowane
liofilizowane jabłka z polskich sadów. Liofilizacja jest procesem suszenia
sublimacyjnego, zachowująca niemal w pełni smak, zapach oraz witaminy świeżych
jabłek. Dzięki ich sproszkowaniu uzyskaliśmy naturalną słodką posypkę z jabłek,
bez dodatku cukrów!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1580 kJ / 373
kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2
g
Węglowodany: 84 g
w tym cukry: 77 g
Błonnik: 10
g
Białko: 2,1 g
Sól: 0 g
ZASTOSOWANIE
Puder
jabłkowy można wykorzystać do:
- posypania: placków, ciast,
naleśników, ciasteczek, gofrów
- jako dodatek do: jogurtów, polew, muffinek,
twarożków
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym
opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Helpa spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością spÓłka komandytowa, żabia 40, 05-504 henryk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)