- wysoka zawartość witaminy C
- wzmacnia odporność
- dodaje sił
Suplement diety. Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia.
ZALECANE SPOŻYCIE
3,8 g dziennie, tj. jedna miarka dołączona do produktu. Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, lodów, sałatek, jogurtów i innych deserów.
Zawartość witaminy C w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 80 mg (100% referencyjnej wartości spożycia).
SKŁADNIKI
ekologiczne sproszkowane camu camu (Myrciaria dubia) 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1325 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 52 g
w tym cukry - 3,7 g
Błonnik - 26 g
Białko - 7,2 g
Sól - 0,2 g
Witamina C - 2140 mg (2675% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
UWAGI
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.