SKŁADNIKI
ekologiczne
płatki teff 100 %.
OPIS
Płatki można
ugotować lub dodać bezpośrednio do jogurtów, owsianek,
musli.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania płatków na gorąco: 2-3 łyżki
płatków dodać do 200 ml gotującej się wody lub mleka. Gotować ok. 5 minut od
czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1544 kJ/365 kcal
Tłuszcz 2,2
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 69 g
w
tym cukry 5,9 g
Błonnik 8,3 g
Białko 13 g
Sól
0,03 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)