SKŁADNIKI
ryż
biały*, sól, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Papier ryżowy
służy głównie do przyrządzenia summer rolls (ruloniki wypełnione farszem z
surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki
wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego
odcienia i odpowiedniej chrupkości).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1433 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 83,2 g
w tym
cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 2,7
g
Sól: 2,4 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
1.
Pokrój nadzienie w cienkie paski
2. Umieść
arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie
się giętki (ok. 20-30 sekund)
3.
Wyjmij arkusz z wody
4. Umieść nadzienie na środku arkusza
5. Zawiń do
góry boki i dół arkusza
6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt
rolki
Propozycja nadzienia
paski lub plastry
marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli,
mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru,
krewetek
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Terrasana healthfood leimuiden b.v., waaier 10, 2451 leimuiden
- Kraj producenta
- Holandia
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)