SKŁADNIKI
34% skrobia
kukurydziana*, woda, 15% mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka
ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko
grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – kamień
winny* (skrobia kukurydziana*, substancja zakwaszająca: winian potasu,
substancja spulchniająca: soda oczyszczona), błonnik jabłkowy*, substancja
zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy*
*Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej
OPIS
Bezglutenowy spód do
pizzy wystaczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku,
aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1183 kJ / 281
kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8
g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,8
g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,6 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Obłożyć dowolnymi składnikami. Piec w temp. 190 stopni
przez ok. 10-12 min.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Schnitzer gmbh & co. kg, marlener str. 9, 77656 offenburg, deutschl
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)