SKŁADNIKI
fasola* (43 %), pieczarkI* (36 %), kasza
jaglana* (32 %), cebula*, olej rzepakowy*, sól, majeranek*, liść
laurowy*, czosnek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, kolendra*, ziele
angielskie*, gorczyca* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt pasteryzowany. 100 g pasztetu
wyprodukowano z 99,5 g warzyw i 32 g kaszy jaglanej. Najlepiej smakuje
schłodzone z dodatkiem pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1768 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 52 g
w tym
cukry: 20 g
Białko: 15 g
Sól: 2,7
g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć
w ciągu 48 h.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Kaszubski frisztek, grażyna formella , karwieńskie błoto pierwsze, u. słoneczna 11, 84-105 karwia
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)