SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Polecamy do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia ryb oraz smażenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3389kJ/824kcal;
Tłuszcz - 91,6 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Olio levante s.r.l., via barletta, km 20,200, 76123 andria
- Kraj producenta
- Włochy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)