SKŁADNIKI
nasiona rzeżuchy
na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne nasiona rzeżuchy, które służą do przygotowywania
domowych kiełków.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w
następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym
materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy
ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza
cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)