SKŁADNIKI
Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (2*107jtk/ml), ekstrakt z warzyw* (33,3%) (bulwy topinambura* 66,7%, korzeń marchwi* 16,6%, korzeń pasternaka* 16,6%), sok jabłkowy* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą - posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc.
Pojemność produktu: 500 ml - ok. 50 porcji
ZALECANE SPOŻYCIE
Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 72 kJ / 17 kcal
Tłuszcz - 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 3,8 g
w tym cukry - <0,5 g
Błonnik - <0,5 g
Białko -< 0,5 g
Sól - <0,01 g
ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Temperatura optymalna 8-18 st. C
UWAGI
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Living food sp. z o.o., graniczna 15, 66-320 trzciel
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)