Pyłek pszczeli to bogate źródło ponad 200 związków: witamin, minerałów, białka, enzymów.
Działanie:
- Polecany jest do uzupełnienia niedoborów białka dla wegetarian, oraz po kuracjach odchudzających.
- Wzmacnia odporność.
- Pomocny w leczeniu chorób wątroby, dróg żółciowych.
- przeciwbakteryjne
- grzybobójcze
- odtruwające
- poprawia samopoczucie
- przy osłabieniu i nerwicach
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1510 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 23 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 25 g
Sól - 0,01 g
Witamina A - 4920 µg (615% *RWS)
Witamina B12 - 2,6 µg (104% *RWS)
* Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłe j( 8400kJ/2000 kcal).
SKŁADNIKI
pyłek kwiatowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)