SKŁADNIKI
mąka ryżowa
pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka
ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona chia* (1%), środek
spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia
kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)), sól
himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Piekarnik nagrzej do
temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np..
25cmx12cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do
dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju
i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową
masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok.
50-55 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1127 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz: 12,0
g;
w tym kwasy nasycone: 1,6 g;
Węglowodany: 35,0 g;
w tym
cukry: 12,0 g;
Błonnik: 1,0 g;
Białko: 5,2
g;
Sól: 0,77 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Biovana spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, al. grunwaldzka 472c, 80-309 gd
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)