SKŁADNIKI
burak
ćwikłowy*, jarmuż*, koper*, chrzan*, czosnek*,
naturalna solanka źródlana (*składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytwarzany
tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii
kwasu mlekowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g:
Wartość energetyczna: 37,8 kJ/ 8,9
kcal
Tłuszcz: < 0,04 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <
0,06 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 0,2
g
Białko: 0,8 g
Sól: 2,6 g
UWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu,
jest naturalnym efektem kiszenia.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze
4 do 8 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciagu
3 dni.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Gospodarstwo ekologiczne sątyrz piotr woźnicki, sątyrz pierwszy 6, 73-120 chociwel
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)