Mąka orkiszowa razowa.
Mąka orkiszowa Typ 2000. Doskonała do wypieku chleba i makaronu razowego, a także zagęszczania pasztetów warzywnych.
Chleb orkiszowy posiada specyficzny, lekko orzechowy aromat i smak, zachowuje długo świeżość, łatwo się go kroi.
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka z pszenicy orkisz*(100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Przedsiębiorstwo produkcyjno usługowo - handlowe niro sp. z o.o. , dolna 4, 42-283 boron
- Kraj producenta
- Polska